top of page

Hagejord

En næringsrik blanding av skogsjord, sand og kompost for de fleste hageprosjekter

Hage-Mix: Allsidig hagejord

Hage-Mix er designet for å støtte et bredt spekter av hageprosjekter og gi optimal vekst for grønnsaker, bær, frukt, urter og blomster. Denne jordtypen kombinerer skogsjord, sand og kompost for å skape et moldrikt dyrkingsmedium som fremmer sunn plantevekst og god drenering.

 

Inneholder Sand: Sikrer god drenering og forhindrer jorden i å bli for kompakt.
Komposttilsetning: Tilfører nødvendige næringsstoffer og mikroliv, som gradvis frigjøres og gir næring til plantene over tid. Inntil 30 vol - % kompost av hage-/parkavfall og biorest. Noe små kvister kan derfor forekomme i jorden.
Allsidighet: Egnet for dyrking av et bredt utvalg planter, inkludert rotfrukter, bladgrønt, flerårige blomster og mer.

Egenskaper

Egenvekt

Egenvekt på Hage-Mix har et forholdstall på ca. 1,25 mellom kubikkmeter og vekt i tonn. Det innebærer at 1 m³ tilsvarer 1,25 tonn jord.

Vanning

Pass på å vanne regelmessig, særlig i den sårbare perioden etter planting. Det er best å vanne tidlig om morgenen, sent på kvelden, eller om natten, spesielt i sommermånedene.

Gjødsling

Komposten i jorden bidrar med verdifulle næringsstoffer som frigjøres litt etter litt. I etableringsfasen anbefales det å tilføre nitrogenrik gjødsel for å gi plantene en god start. Tegn på at plantene trenger vedlikeholdsgjødsling inkluderer stagnasjon i vekst eller gule blader.

Kalking

Det er ikke behov for kalking ved bruk av Hage-Mix.

Mengde

Vi anbefaler at kompostholdig jord legges i et lag på maksimum 40cm ferdig komprimert jord.

Varedeklarasjon

bottom of page