top of page

Kjørt Renovasjon i Rauma i 40 år

I 1981 fikk Rauma sin første komprimatorbil, en -81 modell Scania. Vi har tatt en prat med gründer Gunnar Moen, som har vært en av de store pådriverne bak familiebedriften J.O. Moen og deres satsing på avfallshåndtering.


Gunnar har vært en del av familiebedriften siden før det første aksjeselskapet ble stiftet i 1964. Sammen med sin bror Ole og far John startet de J.O. Moen & Sønner Maskinstasjon AS. Her avbildet på kontoret sitt på Åndalsnes.


- Det har vært en jevn utvikling hele tiden. I starten var det ikke snakk om noe sortering, i hvert fall ikke fra husholdningene. Rubbel og bit gikk samlet inn i bilen og ble kjørt til Isfjorden. Sorteringen har heldigvis bedret seg siden den gang.


For bare en liten måned siden feiret Miljøstasjonen 20 år her på Åndalsnes, hvor holdt dere til før det?


- Vi kjøpte tomt på Voll i 1980, der hvor Wenaas holder til nå. Før den tid foregikk det meste på heimgarden på Oterholm. En liten periode leide vi område på Grytten hvor vi hadde mulighet til å sortere industriavfall. Renovasjonen var den første som flyttet til Øran, hvor det ble bygd Omlastingshall for renovasjonen.


- Vi tilbydde kommunen å bygge Miljøstasjon, og det takket de ja til. Jeg husker vi reiste mye rundt, både her til lands men også helt til Finland, for å se på ulike løsninger. Innendørs sortering på Miljøstasjonen var ikke vanlig på den tiden, men jeg tror innbyggerne i Rauma er glad for at vi valgte den løsningen.


Vi kan ikke annet enn å si oss enig i den, i det Skjellå suser forbi kontorvinduet.

Vi takker for praten Gunnar, og lar deg fortsette det gode arbeidet.Bình luận


bottom of page